GR EN

ΝΕΑ

 • 02 Δεκεμβρίου 2019

  Ο πιο σύντομος δρόμος για τη μετάβαση στην paperless, ψηφιακή εποχή από τους κορυφαίους του χώρου στο 2nd Enterprise Document & Content Management Congress

  Με ιδιαίτερη επιτυχία και ανταπόκριση ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» οι εργασίες του "2nd Enterprise Document & Content Management Congress" που διοργάνωσε το Operations Center για δεύτερη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ.

  Κορυφαίες εταιρείες του χώρου του ECM συγκεντρώθηκαν σε ένα συνέδριο σχεδιασμένο αποκλειστικά για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων για τη βέλτιστη διαχείριση της πληροφορίας από όποια πηγή κι αν προέρχεται. 16 εισηγητές παρουσίασαν ό, τι πιο σύγχρονο διατίθεται σήμερα στην αγορά, αναδεικνύοντας τον πιο σύντομο δρόμο για τη μετάβαση στην paperless, ψηφιακή εποχή.

  Παράλληλα με το συνέδριο, λειτούργησε εκθεσιακός χώρος παρουσίασης σύγχρονων συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιοποίησης εγγράφων και διαχείρισης επιχειρησιακού περιεχόμενου, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συλλέξουν εύκολα και γρήγορα πληροφορίες από την πλειονότητα των leaders της αγοράς.

  Την εισαγωγή στο πρόγραμμα έκανε η κ. Μαριλένα Αργυρού, Managing Director του OPERATIONS CENTER, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Κατερίνα Καραδημητρίου, Executive Director της KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS GREECE, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ταμίας του ΣΕΠΕ και Γεώργιος Κοτόπουλος, Διευθυντής Warehouse & Distribution της ΠΑΕΓΑΕ.

  Την ενότητα για την ευφυή διαχείριση εγγράφων και επιχειρησιακού περιεχομένου σε περιβάλλον Process Automation άνοιξε ο κ. Νίκος Καρεκλάς, Υποψήφιος Διδάκτορας Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ δίνοντας έμφαση στην ανάγκη στελέχωσης της αγοράς με επιστήμονες της πληροφόρησης για το βέλτιστο Records Management στις επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε η επίσημη συνεργασία του συγκεκριμένου τμήματος με το Operations Center, αναφορικά με την στελέχωση επιχειρήσεων στον τομέα του DCM & ECM. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απευθύνονται στο Operations Center όταν επιθυμούν να προσλάβουν σχετικούς, εξειδικευμένους εργαζόμενους, ενώ το Operations Center σε συνεργασία με το ΠΑ.Δ.Α. θα προτείνει τους κατάλληλους υποψήφιους.

  Ο κ. Γιώργος Δριμούσης, ECM/ITS Consultant της KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS GREECE τεκμηρίωσε στη συνέχεια, την αναγκαιότητα οργάνωσης και αύξησης της επιχειρησιακής απόδοσης με συστήματα ECM και επαναπροσδιόρισε τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία, ενώ ο κ. Χριστόφορος Χριστοφόρου, Strategy & Compliance Manager της IRON MOUNTAIN CYPRUS σκιαγράφησε τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτεί ένας πετυχημένος ψηφιακός μετασχηματισμός και της προϋποθέσεις επιτυχίας υλοποίησης ενός συστήματος ECM σε όρους project management.

  Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, όπου παρουσιάστηκαν Cases και Best Practices ECM στην εποχή του Digital Tranformation, οι κ.κ. John Theophilos, Head of IT & Telecoms Unit της FRAPORT GREECE και Πάνος Καρβούνης, CTO της MODUS, περιέγραψαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Digital Transformation case - αυτό της ECM platform της Fraport Greece. Στη συνέχεια, οι κ.κ. Γιάννης Μελετλίδης, Business Development Manager της MANTIS και Μάκης Ζημιανίτης, Logistics Engineering Director της SYNERGY παρουσίασαν λύσεις και εφαρμογές της τεχνολογίας ECM στην πράξη και πώς αυτές βρήκαν εφαρμογή στην περίπτωση μιας δυναμικής εταιρείας 3PL. Την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα έκλεισε η κ. Σωτηρία Μαραγκάκη, Transports Specialist της NESTLΕ HELLAS παρουσιάζοντας την πιλοτική εφαρμογή της διεθνούς φορτωτικής CMR σε ψηφιακή μορφή στο πλαίσιο των paperless μεταφορών στη χώρα μας.

  Η τρίτη ενότητα του προγράμματος ήταν αφιερωμένη στις σύγχρονες τάσεις διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, αναφορικά με τα Intelligent Information Systems, για τα οποία τοποθετήθηκε ο κ. Μιχάλης Μυτικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της MMI INFO ΜΥΤΙΚΙΔΗΣ, παρουσιάζοντας επιπλέον τα οφέλη κεντρικής λύσης μαζικής ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης εγγράφων. Τα καινοτόμα προγράμματα στον τομέα της αυτοματοποίησης, η χρήση των οποίων συνεπάγεται κέρδος σε χρόνο και χρήμα ανέλυσε από την πλευρά του ο κ. Ηλίας Σπάθας, Business Development Manager της ONLINE DATA, ενώ στη συνέχεια, η κ. Στέλλα Αγγελοπούλου, Digital Director της MOTIVIAN εξήγησε πώς το Intelligent Automation οδηγεί σε ένα outstanding User Experience, λειτουργώντας ως game changer και προσδίδοντας πολλά οφέλη στις επιχειρήσεις. Το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα έκλεισε η κ. Μαργαρίτα Κορομηλά, Chief Marketing Officer του ATHENS TECHNOLOGY CENTER, εστιάζοντας στην εφαρμογή των συστημάτων ECM στον τομέα του Marketing και των social media, του HR και της εσωτερικής επικοινωνίας των επιχειρήσεων, τα οποία επιτρέπουν τη συλλογή, τη δημιουργία, τη διαχείριση και τη διανομή του επιθυμητού περιεχομένου εντός κι εκτός εταιρείας.

  Μέγας Χορηγός: KONICA MINOLTA
  Events Sponsor 2019: ΠΑΕΓΑΕ
  Χρυσοί Χορηγοί: IRON MOUNTAIN, MODUS, MANTIS, MMI INFO ΜΥΤΙΚΙΔΗΣ, MOTIVIAN & ONLINE DATA.
  Χορηγοί: ΤΟΥΟΤΑ MATERIAL HANDLING GREECE, STEP ONE, ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ.
  Χορηγοί Επικοινωνίας: SUPPLY CHAIN & LOGISTICS MAGAZINE, supply-chain.gr

  Δείτε ΕΔΩ το έντυπο του συνεδρίου.